Предназначено за деца

Invisalign First

Invisalign First

DENTAL STUDIO

Invisalign First е иновативната система, предназначена специално за деца от 6-7 до 11-12 години. В тази статия, ще разгледаме защо Invisalign First е революционно решение за усъвършенстване на усмивката на малките пациенти.

В обществото се шири погрешното впечатление, че трябва да се сменят всички временни зъби на детето преди да се премине към ортодонтско лечение. Истината е, че ако се повлияе на време – в периода на  смесеното съзъбие е напълно възможно да се избегнат последващи лечения, както и вадене на здрави зъби и други компромисни решения.

Invisalign First: Как Действа?

Invisalign First представлява система от прозрачни алайнери, предназначени за коригиране на положението на зъбите у децата. Този иновативен метод използва безболезнено и бързо подреждане на зъбите с помощта на серия от прозрачни шини (алайнери), които се носят по 20-22 часа дневно и се сменят всяка седмица. 

Всеки следващ комплект алайнери е индивидуално изработен и последователното им носене осъществява планираното движение на зъбите. Това е възможно благодарение на патентования материал SmartTrack на Invisalign, който е специално проектиран да осигури прецизните движения.

Невидими, удобни и безболезнени

Един от най-големите плюсове на Invisalign First е, че алайнерите са практически невидими. Това предоставя на децата възможността да подобряват своите усмивки без стреса от подигравки, свързани с традиционните ортодонтски апаратчета или металните брекети. За разлика от металните брекети, алайнерите са гладки и без остри ръбове, което ги прави значително по-удобни.

Лесна поддръжка

Алайнерите могат да се свалят, което прави по-лесна поддръжката на добра орална хигиена. За разлика от брекетите няма ограничения в храните, които се консумират и децата могат да поддържат нормалните си хранителни навици. Подходящо за деца със смесено съзъбие: Invisalign First е специално разработен за деца от 6-7 до 11-12 години, като взима предвид техните ортодонтски проблеми и особености на растежа.

Процес на лечение:

DENTAL STUDIO
Посещение при ортодонт
Консултация & План на лечение
Когато се установи нуждата от ранно ортодонтско лечение е необходимо е да се снемат отпечатъци и фотоснимки, назначават се рентгенови снимки, след което се извършва анализ на специализирания софтуер на Invisalign. Цялата тази информация се съхранява цифрово във виртуално „досие“ на пациента. В рамките на няколко дни специалистите на Invisalign в САЩ ще работят съвместно с д-р Аврамова по плана за лечение.
Посещение при ортодонт
Изготвяне на плана
План на лечение с Invisalign
При следващото посещение на пациента и родителите му се представя 3D визуализация на персонализирания план на лечение и на процеса на изправянето на зъбите на детето, очаквания резултат и бройката на алайнерите, които са необходими за постигането му. След одобрението им и подписване на договор се пристъпва към поръчването на алайнерите. Те се изработват в САЩ и пристигат индивидуално опаковани в комплект с кутийка за съхранение и перли за почистване.
Изготвяне на плана
Стартиране на лечението
Лечението & Резултатите
В комплекта има и шини – шаблони, които се ползват за поставянето на атачмънтите. Това са малки „бутони“ от фотополимер с цвета на зъбите, които се поставят на определените места и имат специфична форма. Те спомагат за движението на зъбите и за задържането на алайнерите. Контролни прегледи са на около 4-8 седмици или според указанията дадени за вашия конкретен случай, за да се проследява прогреса.
Стартиране на лечението

Нови възможности!

DENTAL STUDIO

Invisalign First отваря нови възможности за деца и тийнейджъри да постигнат красива усмивка с подредени зъби. Запишете за консултация детето си и се доверете на нашия екип, за да откриете как Invisalign First може да преобрази усмивката и ортодонтското лечение на Вашето дете. 

Ние ще бъдем с него по целия път от първоначалната консулция през подготовката и самото лечение до поддържането на дълготраен резултат.

Клинични случаи

DENTAL STUDIO
ежефжр ерфер
ефжррг ецерже
дждфждджд ежеже
45ъ45 ъ5у56

Коментари от наши клиенти!

5/5

Обща оценка:

5/5

Време за изчакване:

5/5

Отношение:

Свържете се с нас
за консултация!

Д-р Аврамова е сертифициран Invisalign provider и ще отговори на всички Ваши въпроси.