Лечение и усложнения

Кариеси

Зъбен кариес: Как се развива?

Зъбният кариес е често срещано заболяване, причинено от действието на бактерии в устната кухина. Когато хранителните частици се разграждат от тези бактерии, се образуват киселини, които разтварят минералите в емайла на зъбите. С течение на времето, това причинява “дупчици” или кариозни лезии.

Как се лекува?

Поставя се анестезия и кариозната маса се отстранява докато се достигнат здрави зъбни тъкани, след което зъбът се възстановява с високоестетични фотополимерни материали. В случаи на по-значителни увреждания на зъба, може да се наложи кореново лечение или поставяне на корона. 

Каква е превенцията?

Първата линия на защита срещу зъбния кариес е ефективната орална хигиена – четкане на зъбите сутрин и вечер с паста за зъби. Допълните мерки като използването на дентален конец и вода за уста могат да намалят вероятността от натрупването на плака и последващото развитие на кариес и неговите усложнения.

Вярваме, че превенцията срещу зъбният кариес е основополагаща за запазването на зъбите Ви, затова ние препоръчваме редовни профилактични прегледи и ефективно почистване на зъбен камък и полиране на зъбите

0 %
Качествено Лечение
0 +
Доволни Клиенти
0 +
Перфектни Усмивки

Ендодонтското лечение:
Кога е необходимо?

Ендодонтското лечение, познато още като лечение на кореновите канали, се извършва, когато вътрешната част на зъба, наречена пулпа, е заразена или увредена. Този процес може да се наложи при дълбок кариес, който достига пулпата ( нерва на зъба ), травма или други проблеми, които водят до инфекция в кореновите канали.

Отстраняване на проблема
Диагностициране
Първата стъпка включва подробна диагностика с рентгенови снимки и оценка на състоянието на зъба. Отстраняване на възпалението: След като на пациентът е поставена анестезия, зъболекарят отваря зъба и премахва засегнатата пулпа. След това кореновите канали се почистват, дезинфекцират и запълват със специален материал. Болката и дискомфортът изчезват след този етап.
Отстраняване на проблема
Финализиране
Завършек на лечението
След завършване на ендодонтското лечение, зъбът се възстановява чрез обтурация (пломба), поставянето на коронка или друга подходяща възстановителна процедура според индивидуалния случай. Това възстановяване възвръща зъба към нормалната му функция и външен вид.
Финализиране

Предимства на ендодонтското лечение

Не правете компромиси със зъбното си здраве. Запишете се за консултация в нашата клиника и се доверете на нашия екип за лечението, което заслужавате. Възвърнете усмивката и увереността си с нашата помощ.

Премахване на болката

Лечението премахва болката, свързана с инфекцията в кореновите канали.

Запазване на зъба

Ендодонтското лечение позволява запазването на естествения зъб, вместо изваждането му.

Възстановяване на Усмивката

С правилната грижа и възстановителни процедури, ендодонтското лечение може да възстанови естетиката на усмивката.

Коментари от наши клиенти!

5/5

Обща оценка:

5/5

Време за изчакване:

5/5

Отношение:

Свържете се с нас
за консултация!

Нашите специалисти ще отговорят на всички Ваши въпроси.